22 maart 2015; De dag dat ik in Italië terug een connectie maakte met die mysterieuze kracht in mezelf. 4 februari 2016; De publicatie van Mijn transformatie. Woorden die 26 jaar alleen van mij waren. Die dag was ik er klaar voor om die woorden te delen met de buitenwereld…

Die mysterieuze, krachtige vlam     

In mijn jeugd werd ik gepest. Tot mijn 23e levensjaar hoorde ik nooit ergens bij. Ze vonden me stil, raar en saai. Ondanks alles voelde ik mij altijd krachtig. Het was alsof er een vlam in mijn onderbuik wakkerde, die absoluut niet wou dat ik zou opgeven. Op de vele momenten dat ik het héél zwaar had om verder te leven, zocht ik de natuur, mijn kat en mijn piano op. Daar kon ik tot mezelf komen, kon ik mezelf zijn en kwam ik in aanraking met die mysterieuze, krachtige vlam. Wat het geheim van die vlam was wist ik niet, maar net DAT heeft er voor gezorgd dat ik ben blijven doorgaan!

Van nature was ik dus een krachtig kind, maar door die enorme pesterijen en het gevoel te hebben van nergens bij te horen, nam ik allerlei angsten in mij op. Ik bibberde, ik liep weg in de klas, ik werd uitgelachen om de kledij die ik aanhad, ik werd veel ziek, ik had enorm veel faalangst, ik durfde niet met de auto rijden, ik durfde niet op de bus te stappen, ik verstopte mezelf onder de lessenaar tijdens de speeltijd, elk moment van de dag piekerde ik, ik liep weg tijdens piano-optredens, ik stond op met stress en ik ging slapen met stress, ik begon te wenen tijdens spreekbeurten of andere activiteiten in groep, ik raakte verzeild in allerlei situaties die niet goed waren, ik werd gestalkt, ik had vliegangst, ik kreeg zona, ik werd gepest op het werk, ik kon niet goed inslapen, ik had een hartslag van 110 in rustmodus, met als gevolg dat ik ook heel weinig zelfvertrouwen had, enz…

kleineval

Ik bleef jaren aan een stuk vechten, vechten en nog eens vechten! Ik bleef telkens in die kleine, krachtige vlam geloven! Het was mijn anker waar ik zoveel steun van kreeg! Door die vlam, die zo klein, maar zo krachtig was, vertrouwde ik erop dat het ooit goed zou komen. Ik heb momenten gekend waarbij ik werkelijk zo diep zat, waarbij ik geen uitweg meer vond, dat ik het vlammetje zo hard voelde vechten om toch te blijven overleven. Het kostte me telkens zoveel energie om uit die momenten te geraken. Om mijn lichaam niet meer zoveel pijn aan te doen, zocht ik naar een oplossing. Die oplossing vond ik in het schrijven van een brief. Op mijn tiende levensjaar, in het bijzijn van mijn favoriete boom en mijn kat, schreef ik een brief naar mezelf waarin stond dat ik moest blijven geloven in een goede afloop en dat er ooit een moment zou komen waarbij dat kleine, krachtige vlammetje een krachtige sprankelende vlam zou worden!! Telkens dat ik me héél verdrietig voelde, dat ik niet meer wist wat ik in godsnaam moest doen, las ik die brief en werd ik sterker én sterker! 

DE WAKE-UP CALL

Begin 2015 werd ik stagiair accountant. Tijdens een bijeenkomst in Brussel kreeg ik ineens duizend ingevingen. Ik wist niet wat er gebeurde. Ik begon zwaar te beseffen dat er iets niet klopte. Het drong tot me door dat ik de voorbije jaren geleefd had met de opgedane angsten als fundament. Ik leefde wel maar eigenlijk was ik dood vanbinnen. Het besef was groot. Dit was ik niet. Dat krachtig kind met die krachtige innerlijke vlam; dat was ik! En die vlam was al die jaren quasi uitgedoofd…

Ik moest even weg van alles. Even tot bezinning komen. Italië kwam in mij op, het land waar mijn roots ligt, waar ik van kinds af aan al van droomde om er ooit te gaan wonen. Die droom zat al die jaren ergens verstopt, het had geen schijn van kans om door te breken… 21 maart 2015 is de dag dat mijn lichaam naar Italië werd getrokken, het werd er naar toe gezogen…

Mijn innerlijke reis

22 maart 2015. Mijn eerste ochtend in Montone. Het gevoel dat ik had was en is nog steeds zo onwezenlijk!! Ik voelde zoveel kracht en zoveel authenticiteit in deze omgeving. En daar dan nog eens het gevoel bij dat ik in mijn droomland was. Onwaarschijnlijk wat daar toen gebeurde. Ik wist niet wat ik voelde. Ik voelde me terug leven. Jaren aan een stuk had ik mijn lichaam niet meer zo intens gevoeld als toen die ene dag. Ik zat op mijn hotelkamer. Ik keek naar buiten naar Montone. Opeens voelde ik vanuit mijn buik die kleine, krachtige vlam van vroeger terug opkomen. Dit gevoel was gewoon niet te verklaren. Zo zalig! Mijn gevoel werd steeds krachtiger en toen was het besef echt immens groot: “NU, NU, NU Valérie!! Gewoon DOEN!!!” Volg je allergrootste droom Italië!! Niet volgende maand, niet binnen 40 jaar,… NEE NU!! Dit moment kon ik bijna niet geloven. Het blijvende vertrouwen dat het ooit goed zou komen… gaat dit nu werkelijkheid worden??!! Hoh, ik was zo blij, zo gelukkig, zo emotioneel… Eindelijk, eindelijk, eindelijk… Hier heb ik zo lang voor gevochten!!

1jaartus

Op die bewuste dag, voelde ik voor het eerst terug de echte Valérie. Ik zag het contrast met de Valérie die al die jaren zo onzeker was en zoveel angsten met zich meedroeg. Dat besef was zo groot… Ik wandelde rond op mijn terras en het enige wat ik kon zeggen was… Wooooow, amai, zo een verschil….!! Mijn lichaam was op dat moment echt in shock. Met dit gevoel ging ik wandelen in Montone. En opnieuw voelde ik zoveel authenticiteit, energie en kracht rond mij… Hoe langer en hoe intenser ik daar rondliep, hoe rustiger mijn lichaam werd en hoe dieper ik in contact kwam met mezelf. Ja, zei ik, vanuit dit gevoel wil ik leven… Ik was er helemaal klaar voor! Met de angsten die ik door de vele pesterijen van vroeger op mij had genomen ging ik één voor één aan de slag. Eerst en vooral nam ik ontslag op mijn werk, dit was ik niet. Als ik mijn ware kracht wilde volgen, moest ik eerst van het oude verlost zijn. Dus ontslag was een feit. Ik was zo overtuigd van die enorme kracht in mezelf, dat ik gewoon verderging. Ik werd zelfstandig. Maar ik wist nog niet in wat. Ik nam stap voor stap nog meer angsten aan. Vliegangst; Ik vloog meermaals heen en weer naar Italië. Ik geloofde zo hard in die krachtige vlam en daarbij nog eens naar mijn droomland vliegen; de angst verdween als sneeuw voor de zon. Ik groeide en groeide. Doordat ik meer en meer in contact kwam met mezelf; begon ik veel meer piano te spelen vanuit mijn gevoel! Ik besloot om heel hard mijn grootste passie te volgen, mijn allergrootste droom waar te maken en dus verhuisde ik alleen naar Italië. Drie maanden voor mijn vertrek naar Italië had ik nog € 2500,00 op mijn rekening staan. Het was dus voor mij onmogelijk om een internationale transportfirma te betalen om mijn verhuis naar Italië waar te maken. “Wat moest ik met mijn piano doen??” Ik begon even te pannikeren. Neen, niets kon mij nog tegenhouden! Ik regelde zelf mijn verhuis met een camionette van Dockx. Wat een ervaring, dit was een hele grote overwinning voor mezelf. Weet je die innerlijke vlam, die enorme kracht, was er altijd toen ik het vroeger zo moeilijk had. Het was mijn anker waar ik altijd zoveel steun van kreeg! Het had zoveel in zijn mars, het was zo mysterieus en het droeg een heel groot geheim met zich mee. Hier had ik onbewust zo lang naar uitgekeken… het geheim was ontrafeld…

De eerste maanden in Italië heb ik heel veel geschreven en heel veel tijd alleen doorgebracht. Ik schreef nog meer angsten van mij af om zo volledig in de angst en de emoties op te gaan. Op die manier kon ik het een plaats geven en verwerken. Keer op keer voelde ik mij rustiger worden en nog meer in contact komen met mezelf. Zo hebben enkele plaatsjes in Montone een hele speciale betekenis voor mij!

Coachingplaats @ Montone!
Een hele belangrijke plaats voor mezelf in mijn eigen proces.
Op deze plaatsen gaan nu ook mijn 1-op-1 coachingssessies met The Ultimate Step door.

Donazione della Santa Spina 

Op een dag vroegen de Montonesi ( = bevolking van Montone ) mij om mee te lopen in de Donazione della Santa Spina ( historische herdenking in Montone ). Ik voelde mij toch even bibberen… “Oei, zoveel mensen die naar mij gaan kijken…” Maar dan voelde ik “Neen, val, doe het gewoon op jouw manier…”

En dat deed ik. Terug een mooie oefening. Ik begon eraan en was me bewust van mijn eigen gevoel, voor het eerst omarmde ik mijn introverte kracht en liep van daaruit mee. Dit was zo een openbaring, een opluchting en het bezorgde mij zoveel rust!

Donazione

Leef vanuit je essentie… Je bent zoveel krachtiger dan je denkt! 

Maanden gingen voorbij… Ik schreef, speelde piano, zong en wandelde in de natuur. En toen was ik er klaar voor. Op 4 februari 2016 schreef ik deel 1 van mijn verhaal: Mijn transformatie en deelde het met de buitenwereld. Een mix van gelukzaligheid, warmte, passie en vuur stroomden als een krachtige waterval doorheen mijn hele lichaam. Gewoon niet te vatten. Eindelijk was het zover. Voelen dat je zo gelukkig bent, vanuit je ware kracht, je ware essentie, je allerdiepste waarheid!!

Mijn missie is geboren!

Door het waarmaken van mijn allergrootste droom, het schrijven van Mijn transformatie en mijn daaropvolgende eigen innerlijke reis, is The Ultimate Step ontstaan. Mijn grote missie is mensen begeleiden in het omarmen van hun ware kracht, hun ware essentie, hun allerdiepste waarheid zodat ze zichzelf met heel veel liefde accepteren en volgens hun ware kern gaan leven! Het maakt me elke keer zo immens gelukkig en zo emotioneel als ik mensen zie stralen vanuit het diepste van hun hart!! Dat is mijn drijfveer!! Dat is voor mij het mooiste gevoel dat er bestaat!! Daarvoor doe ik het!!

Die missie heb ik al elke keer met zoveel passie uitgevoerd…. Lees hier Ervaringen met The Ultimate Step! 🙂

Ik bied 1-op-1 coachingsprogramma’s aan in Italië en in België. Wil je hierover graag meer te weten komen? 
Lees hier verder: The Ultimate Step

Wil je graag mijn volgende artikels ontvangen?
Schrijf je dan in op de homepagina van mijn website en je ontvangt ze automatisch in je mailbox!

Heel veel liefs,
Valérie