Ik hoor van heel veel mensen die mijn blog gelezen hebben… “Wow Valérie, het vergt enorm veel moed om de stappen te zetten die jij hebt gezet in jouw leven!” Mijn antwoord hierop is… “Geloof me, ook jij hebt de kracht en dus ook de moed om de stappen te zetten naar het leven waarvan jij droomt. Als er iets is, dat bergen kan verzetten dan is het door vertrouwen te hebben in jouw eigen unieke Innerlijke Kracht!!Ontdek jouw Innerlijke Kracht


We starten met een oefening. Neem even een schriftje en een pen bij je. Ga op een rustige plaats zitten en stel jezelf de volgende vraag: “Welke dromen wil ik waarmaken in mijn leven?!” Terwijl je de antwoorden aan het neerschrijven bent.. “Wat voel je in je buik?” “Wat voel je in je hart?” “Voel je ook die warme en krachtige energie doorheen je lichaam stromen bij het noteren van je antwoorden?” Dat is je Innerlijke Kracht! Het is een combinatie ( althans voor mij ) van het gevoel van je hart, van je buik en de adrenaline als je denkt aan het gene wat jou immens gelukkig maakt in je leven…. Voor sommige mensen lijkt dit te spiritueel, maar het is wel de realiteit…

Ik heb dit krachtige gevoel mogen ervaren bijna één jaar geleden in Montone:

“22 maart 2015: Het gevoel dat ik had was en is onbeschrijfelijk. Ik stond op en ik kreeg een enorme connectie met mijn hart en ik zag het ineens helemaal! NU moet je LEVEN!!! Niet volgende maand, niet binnen 40 jaar, … NEE NU!!! Stel jezelf eens de volgende vragen…
Waarom moet je eerst een bijna-dood ervaring gehad hebben om echt te gaan leven?
Waarom zou je pas op je 65 jaar wanneer je gepensioneerd bent de dingen doen die je graag doet?

Ik zat op mijn hotelkamer. Ik keek naar buiten naar Montone. Opeens voelde ik vanuit mijn buik mijn energie keihard opkomen. “Ik werd als het ware een leeuwin en riep voluit: “NU,NU,NU Valérie!! Gewoon DOEN!!!”

Mijn volledige verhaal kan je hier terugvinden: Mijn transformatie 

power

De kracht van je gedachten vs. jouw Innerlijke Kracht

Als je je dromen hebt opgeschreven en je ervaart het magische gevoel van je Innerlijke kracht dan voel je het immens verlangen om je dromen te gaan waarmaken. Onze ondeugende kinderlijke kant wil het heel graag want die is zot van avontuur. We willen gaan spelen en doen wat we willen. Onze volwassen kant vol met excuses en twijfels neemt helaas vaak de bovenhand en zegt: “Pas op, dat gaat niet!” “Durf of mag jij wel gelukkig zijn?!” “Gaat het mij wel lukken?” “Zot, dat is niet mogelijk, blijf waar je bent!”

Dit was bij mij ook het geval vorig jaar bij de gedachte om te verhuizen naar Italië:
“En ja, het andere stemmetje was daar ook hoor: “Hoe ga je het financieel doen?” “Je hebt nu een goede job”, “Je huurt alleen een appartement”.

Wij mensen beslissen teveel rechtstreeks vanuit onze gedachten, we schakelen ons gevoel uit of we gunnen ons niet eens de tijd om eerst naar ons gevoel te luisteren. We zijn bang van het onbekende, bang om naar onze Innerlijke Kracht te luisteren en ons volledige potentieel in de wereld te zetten. Bekijk het eens even anders: “Zouden we niet meer bang moeten zijn van het bekende?” In het bekende blijven we waar we zijn. Door het onbekende te omarmen worden we avonturiers, pioniers en groeien we immens als individu. Gun jezelf rust. Luister naar je innerlijke kracht en besef dat je maar 1x op deze wereld bent. Jouw eigen stem en jouw volledige potentieel maakt de wereld zoveel mooier.

Uit mijn eigen ervaring kan ik je meegeven dat de sleutel tot het bereiken van je dromen is: “Vertrek vanuit je innerlijke kracht, die zo sterk en moedig is, maak dan een connectie met je gedachten en maak van daaruit beslissingen…”

Voel de “change” in je mindset als je eerst start met het luisteren naar jouw innerlijke kracht….

In het derde middelbaar speelden we voor het eerst tafeltennis op school. Ik had ervoor al enkele keren op vakantie tafeltennis gespeeld. Ik deed het heel graag. De lerares zei tegen mij: ”Valérie, jij speelt heel goed, ik wil dat je meedoet aan het scholenkampioenschap!” Ik reageerde meteen vanuit mijn gedachten: “Maar, hoe kan ik nu meedoen? Ik heb te weinig ervaring!” Erna besefte ik: “Wow, ik speel zo graag tafeltennis, het maakte me enorm blij. Mijn hart, mijn buik… ik voelde de adrenaline…” Mijn mindset draaide…. “Als je wil zo sterk is Val, dan kan je bereiken wat je wil én dit ook zonder enige ervaring! ” Het resultaat was er: “Ik werd tweedes van de vrouwen in het scholenkampioenschap van West-Vlaanderen!!!”

love

Geloof in je Innerlijke Kracht

Als je de oefening hebt gedaan, kan je beamen dat het een magisch gevoel is als je je innerlijke kracht hebt ervaren. Nu is het een kwestie van daarin te geloven en die kracht te volgen. Kracht is niet gelijk aan spieren hebben… Kracht bestaat uit een ontembare wil om jouw dromen waar te maken! Laat je niet beïnvloeden door je omgeving. Wees moedig en verantwoordelijk voor jouw eigen leven. Je hebt aan niemand iets te bewijzen. Je bent moediger dan je denkt! Geloof in je eigen “IK” en straal!

Vorig jaar heb ik drie beslissingen op één dag genomen: ik heb beslist om mijn ontslag te geven, zelfstandig te beginnen en naar Italië te verhuizen. Ik heb drie maanden niets aan mijn omgeving verteld omdat ik niet wou beïnvloed worden door andere mensen. Het was belangrijk dat ik in vanuit mijn eigen kracht en verantwoordelijkheid mijn eigen beslissingen maakte.

farf

Ervaar puur geluk

Je hebt je Innerlijke Kracht omarmt, je hebt ze een stem gegeven…
Geniet van je proces en ervaar je Pure Geluk!

Laat je innerlijke kracht primeren boven de kracht van je gedachten
en creëer het leven van jouw dromen!